Følger UDs råd
Koronasmitten øker på nytt i Europa. Dette bør du tenke over før du legger ut på, eller bestiller, utenlandsreise.
Per dags dato fraråder ikke Utendriksdepartementet (UD) utenlandsreiser, fremhever kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige.
– Vi som forsikringsselskap følger myndighetenes råd når vi forteller våre kunder hvordan de bør forholde seg i denne situasjonen, og fraråder derfor ikke nordmenn å dra på reise så lenge myndighetene ikke har tatt en slik beslutning, sier han, og legger til:
– Å ta et bevisst og planlagt valg før man setter seg på flyet er uansett smart.
Dette bør du tenke over
Thoresen er tydelig på at man må sette seg inn i situasjonen i landet man skal besøke, og hvilke regler som gjelder for turoperatører og forsikringer. Han er også spent på utviklingen fremover.
– Ikke minst med tanke på usikkerheten som fortsatt råder, og mye forvirring rundt røde land. Flere er også usikre på hva som gjelder for forsikringen.
Hvis man bestiller en reise, for deretter å angre seg grunnet at landet merkes som rødt, får man ikke penger tilbake – så lenge UD ikke fraråder reiser til landet, påpeker Thoresen.
– Gjensidige forholder seg kun til UDs reiseråd når det gjelder avbestillinger, sier han, og ber folk merke seg at reiseforsikringen dekker uventet og akutt sykdom.
– Er man syk allerede før reisen, og med stor sannsynlighet vil trenge behandling, er dette ikke noe som dekkes av forsikringen.
Ta forholdsregler
Den enkelte bør derfor i samråd med lege vurdere om en reise er forsvarlig ut ifra helsetilstand, ifølge Thoresen. Og, dersom reisen skal finne sted:
– Sett deg grundig inn i smittesituasjon og lokale forhold i det aktuelle landet, og husk at ting fort kan endre seg. Det er for eksempel viktig å vite noe om kapasiteten i helsevesenet dit man drar, og tenke gjennom: «Kan det lokale sykehus ta meg imot hvis jeg blir syk?», avslutter han.
Sist oppdatert: