Finn pensjonen din på mobilen
Hva skal du leve av når du slutter å jobbe? Nå er det superenkelt å få oversikt over pensjonen din.
Hvis du synes pensjon er komplisert, er du ikke alene. Vi i Gjensidige får mange henvendelser fra folk som ber om råd vedrørende pensjon. Og spørsmålet vi får aller oftest er «hva skal jeg leve av når jeg slutter å jobbe?»
Nå kan du på 2 minutter finne svaret i Gjensidige-appen. Den viser hvor mye du ligger an til å få i pensjon når du en dag takker for deg i arbeidslivet. Appen henter informasjon fra Norsk Pensjon og viser hvor stor årlig utbetaling du kan forvente fra:
- Folketrygden
- Nåværende arbeidsgivers pensjonssparing
- Tidligere arbeidsgiveres pensjonssparing
Hvis du i tillegg sparer til pensjon på egen hånd, blir dette inkludert i oversikten – hvis du sparer hos oss. For øvrig trenger du ikke å være kunde i Gjensidige for å bruke appen vår.
Når vil du gå av?
Pensjonsalderen i Norge er 67 år. Mange ønsker å slutte i jobben tidligere, andre vil gjerne være yrkesaktive lenger. I appen kan du enkelt legge inn ønsket pensjonsalder og se hvordan inntekten endrer seg i takt med den.
Slik får du en pekepinn på om du får en økonomi som tillater at du går av som 62-åring. Eller kanskje du må vurdere å stå lenger i jobben, senke kravene til levestandard, kombinere arbeid og pensjon i en periode – eller spare på egen hånd.
Privat sparing
Som følge av pensjonsreformen velger mange å spare på egen hånd for å supplere utbetalingene fra folketrygden og tjenestepensjon (arbeidsgivers sparing).
Som nevnt over inngår privat sparing i appens oversikt når du er kunde hos oss. Hvis du sparer i et annet selskap, kan du legge inn ditt månedlige sparebeløp og se hvordan det påvirker din samlede pensjonsinntekt. Hvis du vurderer å begynne å spare, kan du velge et beløp i appen og se hvordan det påvirker totalen.
Slik kommer du i gang
Gjensidiges app er laget for både iPhone og Android-telefoner. Du kan laste den ned gratis fra AppStore og Google play. For å komme i gang med appen logger du deg inn med BankID eller BankID på mobil, og så husker vi informasjonen til neste gang.
Sist oppdatert: